Forlaget skriver om denne boka:
«Vi tror» er første hind i en serie livssynsbøker fra: Tyri Norsk Forlag. Boken tar for seg Rastafar-I, Hinduismen og Buddhismen. En rekke pedagoger samarheider om prosjektet både som konsulenter og forfattere.
«Vi tror» gir en grundig og lett tilgjengelig innføring i ulike livssyn og er derfor et meget aktuelt hjelpemiddel for alle innen skoleverket. En sann informasjonskilde for lærere, studenter og elever, særlig nyttig ved særoppgaver innen de forskjellige religioner.
Boken har krav på stor interesse her i Norge, spesielt etter at vi har innført L97 (Læreplanen). Ikke minst er den en rik kunnskapskilde for de stadig flere som har flerkulturelle skoleklasser å ta hånd om. Boken omhandler de fleste aspekter ved Rastafar-I, Buddhisme og Hinduisme i et lett forståelig språk.
RASTAFAR-I
Rastafar-tilhengerne tilber den tidligere keiseren av Etiopia, Haile Selassie, som en Messias. (Ras Tafari er Haile Selassies etiopiske navn). Selv om keiseren ble drept under et kupp i 1975, er han fortsatt en høyst levende Messias for rastaene. Tilhengerne venter på at han skal komme tilbake og føre de sorte, som lever i «fangenskap» på Jamaica, tilbake til Afrika - spesielt til Etiopia, som er rastaenes «Paradis». Her ble deres forfedre fanget under slavetiden og skipet til den nye verden. Rastaene ser på seg selv som reinkarnerte israelitter og tror det er de som er Guds utvalgte folk.
Bob Marley er den mest kjente rastafari og han brakte budskapet ut til hele verden gjennom sine reggae-sanger.
BUDDHISMEN
Buddhismen er utvilsomt et av de fredeligste og mest vennligsinnede livssyn vi kjenner. Forfatteren mener dessuten at det også er den mest sjarmerende, tålmodigste og storsinnende religionen. Aggressivitet, hat og ondskap vil Buddhismen ikke kjennes ved. Den som er ond og følger sine onde hensikter synker stadig dypere.
Om Buddhismen er en filosofi eller en religion er gjenstand for stadige diskusjoner. Uansett er det et livssyn som har et og annet å hviske Vestens kapitalisme og grådighetskultur i øret!
HINDUISMEN
Hinduismen er først og fremst Indias religion. mangfoldig og lite enhetlig. Det finnes ikke en felles trosbekjennelse for alle hinduer, ikke en felles gud og ikke noen felles regler for hvordan religionsdyrkelsen skal utøves.
Felles for hinduene er at de kaller sin religion for «Sanatana Dharma»; Den evige lære eller lov. den evige verdensorden. Hinduene hevder også at «OM» eller «AUM» er den hellige lyd som bærer alle ord i seg, urlyden som gjennomtrenger og opprettholder kosmos.