Boka inneholder oppskrifter med hvitløk som ingrediens, både grønnsakretter, supper, pasta, pizza, brød, fiske- og kjøttretter, oljer og sauser. Den inneholder også opplysninger om historie, kultur, overtro, legekunst, dyrking og bruk av hvitløk til mat og fest. Har litteraturliste og oppskriftsregister.
Her kommer den komplette hvitløkboken, en personlig og svært underholdende hyllest til hvitløken med tekst av den svenske journalisten Annica Triberg og bilder av Albert Håkansson; begge har flere kokebøker på samvittigheten.
Menneskene har til alle tider latt seg fascinere av hvitløk. Vi har spist den, dyrket den, brukt den til å lege sykdommer og stolt på dens evne til å beskytte mot pest og skremme bort vampyrer og andre uhumskheter...
Hvitløkens popularitet har variert gjennom århundrene. Den har vært både hyllet og foraktet. Men nå er den in som aldri før. Vi forstår omsider til fulle å verdsette den i matlagingen, og vi har gjenoppdaget mange av dens medisinske egenskaper.